molen

 

 

 

     

Het Architectenbureau van Nathalie Vervenne  is gelegen in Baaigem in een oude geklasseerde molen - een uniek erfgoed - de Prinsenmolen genaamd. Het is een tijdloze plaats waar doorleefde materialen een hoofdrol spelen.


Voor Nathalie Vervenne haar architectenbureau oprichtte in 1997 had ze al 8 jaar ervaring in internationale architectenbureaus in  Parijs en Barcelona.(Manuel de Sola-Morales en Ricardo Bofill)  De samenwerking aan grootschalige projecten waren een perfecte leerschool maar de voeling met materialen en fijne afwerkingen  ontbrak.


Het architectenbureau van Nathalie Vervenne en haar medewerkers richt zich vooral op nieuwbouw en totaal verbouwingen. De verworven kennis van de vele verbouwingen ern restauratieprojecten wordt gebruikt voor het realiseren van nieuwbouwprojecten met een ziel.


De ontwerpen  zijn een zoektocht naar de perfecte harmonie met de omgeving, oude doorleefde materialen spelen er een belangrijke rol. Met gezond verstand en hoge functionele eisen wordt het interieur tot in de details uitgewerkt . Het is een zoektocht  naar een evenwicht tussen het oude en het nieuwe, het ruwe en het zachte, het intieme versus het ruimtelijke, het luxueuze versus de budget.  De projecten worden op maat van de klant ontworpen, met de wens om er “leven” en ontplooiing van de bewoners mogelijk te maken.


Om een boeiend resultaat te krijgen is het  belangrijk dat het concept verder ontwikkeld wordt tot het vast meubilair, de schilderwerken, de verlichting, de  tuinaanleg  en soms de keuze van de juiste elementen.  Dit gebeurt dan ook door de samenwerking met een team zeer gepassioneerde en gespecialiseerde ambachtsmensen. Het resulteert in woningen met een karakter en sfeer. Zowel strakkere, hedendaagse - als de iets landelijkere concepten worden ontworpen, waarbij een zekere logische soberheid blijft primeren. Zeker niet vergeten, milieu en energievriendelijk bouwen hoort er gewoon bij.


De prinsenmolen is een plek waar meerdere ontwerpers kunnen samenwerken en ervaringen uitwisselen. Er werd ruimte gemaakt voor nieuwe teams die ook passioneel bezig zijn met het zoeken naar evenwicht en complementair zijn aan het bureau Vervenne.
Architectenbureau Vervenne werkt samen met Callebaut Architecten, zij hebben hun bureaus eveneens in de Prinsenmolen en richten  zich voornamelijk op de restauratie van monumenten. Beide architectenbureaus vullen elkaar perfect aan.


De projecten starten steeds met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek op het kantoor. Daarop aansluitend kan er een schetsontwerp aangevraagd worden voor een vaste prijs, berekend naargelang de complexiteit van de opdracht. Het maken van het schetsontwerp laat toe om zowel de architect als de klant de mogelijkheid te geven om te oordelen of er zal verder samen gewerkt worden.

Nathalie Vervenne, architect

Medewerkers:

Katrien Costers, architect

Niki De Clercq, medewerkster

Hannelore Elias, stagiair architect

Ellen Van Den Broecke, stagiair architect

Florence Demuynck, samenwerking voor losse opdrachten

 
Contact:
Prinsenmolenstraat 17b, 
9890 Baaigem-Gavere
T: 09 362 51 52 F: 09 362 47 34
binnen de kantooruren 9.00h - 18.00h
E: nathalie@nathalievervenne.be